Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 120g46kcal1.2g8.3g0.2g3g
Palsternakka 56g36kcal0.3g6.6g0.2g2.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g89g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)6g15kcal0.7g0.2g1.3g0.1g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g5.6g6.4kcal0g1.3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 150g58kcal0.2g12.3g0.1g2.3g
Mustapippuri, annos 1g0.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g56g118kcal12.9g0g7.3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g19g26kcal0.5g1.2g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g661kcal34g68.6g23.2g18.8g
Valittu annoskoko878g331kcal17g34.3g11.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna439g165kcal8.5g17.2g5.8g4.7g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712