Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini32g112kcal27.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton400g84kcal1.2g6.4g0g0.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 3200g2053kcal102.4g154.2g112g0.3g
Kananmuna, keitetty 1920g2739kcal240g5.8g196.8g0g
Sipuli (kuorittu)640g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g2400g3120kcal585.6g36g55.2g0g
Tilli mauste74g13kcal1g0.7g0.6g0g
Ruohosipuli, tuore112g30kcal1.6g4.3g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17555g16646kcal1935g476.2g733.2g25.6g
Valittu annoskoko8778g8323kcal967.5g238.1g366.6g12.8g
Annoskoko puolitettuna4389g4162kcal483.8g119.1g183.3g6.4g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121