Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3055g2325kcal57.4g473.5g6.1g30.5g
Punajuuri 1964g754kcal19.6g135.5g3.9g49.1g
Vesi2836g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g873g1396kcal23.6g37.5g130.9g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow57g148kcal5.7g5.7g11.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17568g9246kcal212.6g1304.4g304.4g161g
Valittu annoskoko8784g4623kcal106.3g652.2g152.2g80.5g
Annoskoko puolitettuna4392g2312kcal53.2g326.1g76.1g40.3g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=219013