Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 2524g1149kcal12.6g207g5g101g
Peruna, keskikokoinen 60g1332g799kcal20g173.2g1.3g12g
Sipuli (kuorittu)428g116kcal5.6g20.5g0.9g7.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g91g95kcal7.2g14.9g0.5g1.8g
Rypsiöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi70g196kcal6.3g4.9g16.1g0.1g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g70g164kcal2.1g18.4g9.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 3506g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt701g323kcal22.4g33.7g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17584g6924kcal152.4g945.2g227.4g244.4g
Valittu annoskoko8792g3462kcal76.2g472.6g113.7g122.2g
Annoskoko puolitettuna4396g1731kcal38.1g236.3g56.9g61.1g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374