Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 117g829kcal0.9g0.5g93.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 202g695kcal20.6g141.7g2.4g7.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 39g25kcal1.2g1.9g1.4g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 389g150kcal0.6g31.8g0.4g5.8g
Voi 20g141kcal0.2g0.1g15.8g0g
Manteli 39g240kcal9.4g2.6g21g2.8g
Sitruunamehu, laimentamaton31g6.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri 34g136kcal0g33.4g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 9g21kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g4488kcal66g425g268.8g31.4g
Valittu annoskoko882g2244kcal33g212.5g134.4g15.7g
Annoskoko puolitettuna441g1122kcal16.5g106.3g67.2g7.9g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935