Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2705g893kcal89.3g132.5g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl216g736kcal30.3g121.2g14.5g23.8g
Vehnäjauho puolikarkea 5410g18563kcal551.3g3787.1g64.9g189.4g
Voi 271g1962kcal3.2g1.1g219.9g0g
Hiiva, 50g189g116kcal24.8g2.1g0.8g0g
Suola, annos 3g41g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17664g44539kcal1397.8g8088g600.2g426.4g
Valittu annoskoko8832g22270kcal698.9g4044g300.1g213.2g
Annoskoko puolitettuna4416g11135kcal349.5g2022g150.1g106.6g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734