Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 6008g1432kcal108.1g131g18g137g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1802g1140kcal54.1g86.5g63.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g619kcal18.4g126.2g2.2g6.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen180g1298kcal1.8g1.8g144.2g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste601g2163kcal174.2g10.2g168.2g0g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17664g14366kcal713.2g711.4g911.6g286.6g
Valittu annoskoko8832g7183kcal356.6g355.7g455.8g143.3g
Annoskoko puolitettuna4416g3592kcal178.3g177.9g227.9g71.7g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130