Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g7.3g19kcal0.7g0.7g1.5g0.1g
Porkkana 334g109kcal2.1g18.6g0.7g8.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)334g100kcal3.3g13.3g1.3g0.7g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 107g340kcal26g48.8g2g9.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1768g1347kcal66.6g171.8g29.4g40.8g
Valittu annoskoko884g673kcal33.3g85.9g14.7g20.4g
Annoskoko puolitettuna442g337kcal16.7g43g7.4g10.2g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970