Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g5337g1083kcal32g202.8g16g74.7g
Valkoviini kuiva 267g183kcal0.8g1.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g374g105kcal2.2g22.2g0.7g9.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g59g61kcal4.6g9.6g0.4g1.2g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g53g470kcal0g0g53.4g0g
Vesi2135g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)160g160kcal12g27.2g0.8g3.4g
Sokeri 64g260kcal0g64g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g80g77kcal3.4g13.6g0.2g0g
Basilika, tuore 53g15kcal1.7g0.6g0.4g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl267g907kcal5.3g8g93.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17696g6640kcal124g699.2g330.6g179g
Valittu annoskoko8848g3320kcal62g349.6g165.3g89.5g
Annoskoko puolitettuna4424g1660kcal31g174.8g82.7g44.8g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838