Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 480g1948kcal0g479.5g0g0g
Puolukka 2000g776kcal8.8g136g10g52g
Mannasuurimo, myllyn paras800g2800kcal101.6g556g16g32g
Vesi5600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17760g11049kcal220.8g2343g52g168g
Valittu annoskoko8880g5525kcal110.4g1171.5g26g84g
Annoskoko puolitettuna4440g2762kcal55.2g585.8g13g42g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779