Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio489g259kcal15.7g22g12.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu95g120kcal10.5g0.3g8.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g35g255kcal0.3g0.3g28g0g
Vehnäjauho puolikarkea 227g780kcal23.2g159g2.7g8g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Hunaja 28g92kcal0.1g22.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1778g3060kcal100.4g419.2g103g16g
Valittu annoskoko889g1530kcal50.2g209.6g51.5g8g
Annoskoko puolitettuna445g765kcal25.1g104.8g25.8g4g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172011