Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7g26kcal1g3.9g0.6g0.8g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 40g18kcal0.1g3.8g0g0.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7g26kcal1g3.9g0.6g0.8g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g480kcal7.6g47.2g28.4g5.2g
Valittu annoskoko89g240kcal3.8g23.6g14.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna45g120kcal1.9g11.8g7.1g1.3g
Arvot/100g100g270kcal4.3g26.5g16g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76918