Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali56g12kcal0.7g1.9g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 15g33kcal2.6g0g2.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.5g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)3.8g3kcal0g0.2g0.3g0g
Ohrasuurimo 6.4g21kcal0.5g4g0.1g0.5g
Siirappi 0.8g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g162kcal8.6g13.6g7.8g3.4g
Valittu annoskoko89g81kcal4.3g6.8g3.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna45g41kcal2.2g3.4g2g0.9g
Arvot/100g100g91kcal4.8g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649