Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Bataatti, kuorittu 18g15kcal0.3g3.1g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g5.8g16kcal1.1g0g1.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 7.3g3.3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g102kcal3.8g9g5.2g1.8g
Valittu annoskoko89g51kcal1.9g4.5g2.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna45g26kcal1g2.3g1.3g0.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5g2.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548