Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 584g445kcal11g90.6g1.2g5.8g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)97g146kcal9.7g10.7g6.8g0g
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)78g125kcal2.1g2.1g11.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.3g7.2kcal0.4g1g0.2g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.4kcal0.3g0.5g0.1g0g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1785g1594kcal50g221g48.2g16.4g
Valittu annoskoko893g797kcal25g110.5g24.1g8.2g
Annoskoko puolitettuna446g399kcal12.5g55.3g12.1g4.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075