Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4796g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 2398g666kcal28.5g97.3g4.8g50.4g
Porkkana 480g157kcal3g26.7g1g12.2g
Sipuli (kuorittu)336g91kcal4.4g16.1g0.7g5.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g108g971kcal0g0g107.9g0g
Naudan paistijauheliha 7%719g1000kcal136.7g0g50.4g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17856g5937kcal352.8g312.6g330.2g138.6g
Valittu annoskoko8928g2968kcal176.4g156.3g165.1g69.3g
Annoskoko puolitettuna4464g1484kcal88.2g78.2g82.6g34.7g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806