Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1508g6787kcal98g904.9g316.7g46.8g
Voi 302g2188kcal3.6g1.2g245.2g0g
Vadelma 1810g744kcal18.1g74.2g14.5g67g
Sokeri 483g1959kcal0g482.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g603g1538kcal35.6g19.3g144.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 603g1991kcal12.1g18.1g211.1g0g
Liivatelehti, gelatiini3016g10527kcal2581.9g0g3g0g
Vesi603g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17856g51467kcal5498.6g2999.6g1869.4g227.6g
Valittu annoskoko8928g25733kcal2749.3g1499.8g934.7g113.8g
Annoskoko puolitettuna4464g12867kcal1374.7g749.9g467.4g56.9g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584