Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 52g464kcal0g0g52.4g0g
Karjalanpaisti atria 700g2447g3915kcal465g0g225.1g0g
Valkosipuli 49g53kcal3.9g8g0.3g1g
Vesi, vesijohtovesi 5244g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g699g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.1g0.8g7.1g
Maustepippuri, annos 1g14g0.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17920g9483kcal957.2g139.4g560.2g51.2g
Valittu annoskoko8960g4742kcal478.6g69.7g280.1g25.6g
Annoskoko puolitettuna4480g2371kcal239.3g34.9g140.1g12.8g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165