Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 685g207kcal8.6g32.9g1.4g11.6g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Voi 34g249kcal0.4g0.1g27.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 6852g1237kcal38.4g171.3g27.4g48g
Vesi, vesijohtovesi 685g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g514g1439kcal97.6g0g113.1g0g
Basilika, tuore 171g47kcal5.3g1.8g1.4g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17952g6430kcal306g423.4g342.8g126g
Valittu annoskoko8976g3215kcal153g211.7g171.4g63g
Annoskoko puolitettuna4488g1608kcal76.5g105.9g85.7g31.5g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015