Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.9g6.6kcal0.2g1.3g0g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 1.9g3.8kcal0.1g0.7g0g0.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1.6g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g68kcal1g7.8g3.4g0.6g
Valittu annoskoko9g34kcal0.5g3.9g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g17kcal0.3g2g0.9g0.2g
Arvot/100g100g369kcal5.4g42.4g18.5g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278