Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g0.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g7kcal0.2g0.6g0.2g0g
Valittu annoskoko9g4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g39kcal1.1g3.3g1.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627