Paahdetut juurekset +jogurttikastike

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen ja lämmitä uunipelti ylimmällä tasolla kuumaksi.

Paloittele silläaikaa juurekset ja sipulit tasakokoisiksi paloiksi, pyörittele niitä 2 rkl öljyä jotta öljy jakaantuu tasaisesti pinnoille.

Ota uunipelti pois uunista ja laita siihen leivinpaperi ja levitä öljytyt juurekset ja sipulit yhteen kerrokseen siille.

Mausta tinjamilla ja jollakin yrttiseoksella ja suolalla.

Anna olla uunissa kunnes ovat paahtuneet kypsäksi, voit laskea puolivälissä jonkun kerroksen alemmas ettevät pala.

N. 30 min on paistoaika.

Tee sillä aikaa kastike , sekoita ainekset keskenään

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Raija1951
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna rosamunda (Suomi), annos 100g2g1.5kcal0g0.3g0g0g
Juuriselleri 2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 1.3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Kreikkalainen jogurttii, vähärasvainen (Lidl), annos 100g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g12kcal0.2g1.4g0.4g0.4g
Valittu annoskoko9g6kcal0.1g0.7g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g67kcal1.1g7.5g2.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=339638