Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g1.3g0.9kcal0.2g0g0g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g1.8g1.2kcal0.3g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.9g2.9kcal0g0g0.3g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kukkakaali 0.2g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkoviini kuiva 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g13kcal1g0.2g0.6g0g
Valittu annoskoko9g7kcal0.5g0.1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.3g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g71kcal5.4g1.1g3.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609