Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 0.7g2.6kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Vehnälese, Liperin mylly0.1g0.2kcal0g0g0g0.1g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g9kcal0.3g1.8g0g0.1g
Rypsiöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g31kcal1g5.2g0.6g0.6g
Valittu annoskoko9g16kcal0.5g2.6g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.3g1.3g0.2g0.2g
Arvot/100g100g168kcal5.4g28g3.2g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558