Kana-Waldorf

Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanan Rintafile4.7g4.8kcal1.1g0.1g0.1g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Endiivi, annos 50g1.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.2g0kcal0g0g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Dijonsinappi, Maille, Original0g0kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g16kcal2.2g0.8g0.6g0g
Valittu annoskoko10g8kcal1.1g0.4g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.6g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g84kcal11.3g4.1g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306378