Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4.5g14kcal0.4g2.8g0.1g0.7g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g0.2g0.9kcal0g0.1g0.1g0.1g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit0.2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0g0.2kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g31kcal1g5.8g0.4g1.6g
Valittu annoskoko10g16kcal0.5g2.9g0.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.3g1.5g0.1g0.4g
Arvot/100g100g161kcal5.2g29.9g2.1g8.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125369