Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1.4g5kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.3g2kcal0g0g0.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g45kcal1.2g6.8g1.2g0.4g
Valittu annoskoko10g23kcal0.6g3.4g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g1.7g0.3g0.1g
Arvot/100g100g225kcal6g34g6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979