Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)6.4g23kcal0.8g4.4g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g55kcal1.6g8.8g1.2g0.6g
Valittu annoskoko10g27kcal0.8g4.4g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g14kcal0.4g2.2g0.3g0.2g
Arvot/100g100g279kcal8.2g44.9g6.1g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462