Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 3.8g1.6kcal0.4g0g0g0g
Liivate 0.3g1.1kcal0.3g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi5.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g7kcal1.4g0.2g0g0.2g
Valittu annoskoko10g3kcal0.7g0.1g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.4g0.1g0g0.1g
Arvot/100g100g34kcal7.2g1g0g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954