Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1.6g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.8g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1.2g1.4kcal0.3g0g0g0g
Emmental juustoraaste, lidl0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g8kcal0.8g0.4g0.2g0g
Valittu annoskoko10g4kcal0.4g0.2g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.2g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g41kcal4.2g2.1g1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312