Marjahyydyke

500g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g maitorahkaa
1dl sokeria
3dl mansikoita
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita
3 liivatelehteä
2tl vanilliinisokeria

Mittaa sokeri ja tuoreet tai hieman sulaneet PUNAISET marjat sokerien kanssa tehosekoittimeen ja tee niistä kuohkea "mehu".

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sen jälkeen sekaan varomasti rahka.

Kuumenna punaista marjatahnaa tilkka jotta saat puristetut liivatteet sulatettua hyvin ja tästä syntyneen hieman jo jäähtyneen liivatenesteen sekoitat sitten marjatahnan kanssa huolellisesti vaniljakastike/rahkaseoksen sekaan.

Ota pari litran kakkuvuokaa ja laita Laita ensin pohjalle rahkaseosta ripottele mustikoita välille ja lopuksi viimeinen kerros rahkaseosta.

Hyydytä yön yli jääkaapissa tai muutama tunti pakastimessa.

Hyydyke irtoaa vuoasta helposti kus kastat sen nopeasti kuumaan veteen ennen hyydykkeen kumoamista lautaselle.

Vuala ! Tarjoile ! Herkkua !

Reseptistä tulee n. 28 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio vaahtoutuva vaniljakastike 250g3g4.8kcal0.1g0.5g0.3g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki1.5g1kcal0.2g0.1g0g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vadelma 0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Mansikka 0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.8g6.3kcal1.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g31kcal3.6g2.8g0.6g0g
Valittu annoskoko10g16kcal1.8g1.4g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.9g0.7g0.2g0g
Arvot/100g100g160kcal18.4g14.3g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372118