Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 2.9g4.2kcal0.3g0.1g0.3g0g
Tomaattimurska 1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g2.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Soijakastike 0.1g0kcal0g0g0g0g
Punaviini 0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g14kcal0.6g1g0.8g0g
Valittu annoskoko10g7kcal0.3g0.5g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Arvot/100g100g70kcal3g5.1g4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424