Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 34g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3g27kcal0g0g3g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 5.6g34kcal1.3g0.7g2.8g0.3g
Kauralese 3.4g12kcal0.6g1.5g0.3g0.6g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 2g7.6kcal0.8g0.9g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.4g0.3g0.8g
Grahamjauho 19g61kcal2g11.3g0.4g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g434kcal13.8g59.8g13.6g7.4g
Valittu annoskoko90g217kcal6.9g29.9g6.8g3.7g
Annoskoko puolitettuna45g109kcal3.5g15g3.4g1.9g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.5g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785