Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 35g77kcal6.4g0g5.7g0g
Sipuli 2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lanttu, keitetty, suolaa 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2.8g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana181g161kcal12.8g1.6g11.4g0g
Valittu annoskoko91g81kcal6.4g0.8g5.7g0g
Annoskoko puolitettuna45g40kcal3.2g0.4g2.9g0g
Arvot/100g100g89kcal7.1g0.9g6.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392