Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, punnittu kuorineen 11g7.3kcal0.2g1.5g0g0.1g
Porkkana 11g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Paistijauheliha nauta 5%45g58kcal9.3g0g2.2g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa11g34kcal2.6g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana181g212kcal24.6g5.2g9.6g1.2g
Valittu annoskoko90g106kcal12.3g2.6g4.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna45g53kcal6.2g1.3g2.4g0.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g2.9g5.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794