Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 563g1246kcal98.4g0g95.6g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Kauralese 38g135kcal6.8g17.1g2.9g6.6g
Kananmuna kuoreton 90g128kcal11.3g0.3g9.2g0g
Gouda juusto90g387kcal24.3g0g31.5g0g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g4323kcal284.4g43.6g333.2g16.2g
Valittu annoskoko900g2162kcal142.2g21.8g166.6g8.1g
Annoskoko puolitettuna450g1081kcal71.1g10.9g83.3g4.1g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272