Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1119g302kcal14.5g53.7g2.2g19g
Peruna, punnittu kuorineen 1119g724kcal17.9g147.4g1.9g9.5g
Porkkana 1119g366kcal6.9g62.2g2.2g28.5g
Paistijauheliha nauta 5%4474g5772kcal930.7g0g223.7g0g
Suola, annos 3g56g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 11g31kcal1.2g4.3g0.4g3g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1119g3356kcal257.3g0g257.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18032g21102kcal2457g535.2g975.4g120g
Valittu annoskoko9016g10551kcal1228.5g267.6g487.7g60g
Annoskoko puolitettuna4508g5275kcal614.3g133.8g243.9g30g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794