Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali417g88kcal5g14.2g0.8g8.8g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)167g267kcal31.7g0g15g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Sipuli 63g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g42g15kcal0.2g2.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 208g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1805g889kcal75.4g38.6g44.4g19.8g
Valittu annoskoko903g445kcal37.7g19.3g22.2g9.9g
Annoskoko puolitettuna451g222kcal18.9g9.7g11.1g5g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323