Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 209g159kcal3.9g32.3g0.4g2.1g
Porkkana 21g6.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Lanttu 21g6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.6g13kcal0.4g0.8g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1805g797kcal57.4g72.6g27.8g6.8g
Valittu annoskoko903g398kcal28.7g36.3g13.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna451g199kcal14.4g18.2g7g1.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462