Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g524g126kcal9.4g15.7g2.6g10g
Sipuli 175g53kcal2.2g8.4g0.3g3g
Voi, 1 tl, 5 g26g191kcal0.3g0.3g21g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g131g275kcal30.1g0g17g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)30g48kcal0.8g0.8g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1806g1423kcal88.4g56g91g26.8g
Valittu annoskoko903g712kcal44.2g28g45.5g13.4g
Annoskoko puolitettuna452g356kcal22.1g14g22.8g6.7g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573