Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 150g122kcal2.4g25.3g0.1g4.5g
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g180g171kcal36g0g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g75g128kcal1.2g1.6g12.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g11g13kcal0.3g0.6g0.9g0.2g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g375g94kcal3.4g15.4g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1809g1262kcal89g95.6g55.4g13.2g
Valittu annoskoko904g631kcal44.5g47.8g27.7g6.6g
Annoskoko puolitettuna452g316kcal22.3g23.9g13.9g3.3g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543