Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 131g952kcal1.6g0.5g106.7g0g
Sokeri 223g906kcal0g222.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 171g585kcal17.4g119.4g2g6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.4g14kcal0.5g2.6g0.3g1.2g
Raparperi 210g71kcal1.4g11.5g0.2g2.9g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g59kcal0g14.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1813g5859kcal66.2g844.2g238.2g20.6g
Valittu annoskoko906g2930kcal33.1g422.1g119.1g10.3g
Annoskoko puolitettuna453g1465kcal16.6g211.1g59.6g5.2g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251