Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1875g13321kcal14.1g7.5g1500.3g0g
Sokeri 1196g4853kcal0g1194.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1829g6400kcal219.4g1298.2g38.4g54.9g
Kananmuna kuoreton 516g736kcal64.5g1.5g52.9g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)703g232kcal23.2g34.5g0g0g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.7g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka47g187kcal0g46.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2813g956kcal5.6g199.7g8.4g50.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g47g171kcal1.6g37.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g53875kcal661.6g5674.2g3203.2g211.4g
Valittu annoskoko9072g26937kcal330.8g2837.1g1601.6g105.7g
Annoskoko puolitettuna4536g13469kcal165.4g1418.6g800.8g52.9g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272