Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3008g611kcal18g114.3g9g42.1g
Sipuli (kuorittu)722g195kcal9.4g34.7g1.4g12.3g
Valkosipuli 241g261kcal19g39.2g1.4g5.1g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g241g60kcal0.9g20.8g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 4813g9538kcal126.6g37.1g933.7g322.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g21328kcal347.8g492.2g1891.2g764g
Valittu annoskoko9072g10664kcal173.9g246.1g945.6g382g
Annoskoko puolitettuna4536g5332kcal87g123.1g472.8g191g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081