Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki44g35kcal5.7g0.9g0.9g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 44g58kcal1.2g1.4g5.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g1.5g0.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g196kcal13.8g6.8g12.4g0g
Valittu annoskoko91g98kcal6.9g3.4g6.2g0g
Annoskoko puolitettuna46g49kcal3.5g1.7g3.1g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803