Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen28g9kcal0.9g1.4g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki9g5.2kcal0.8g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g399kcal14g71.8g5g3.8g
Valittu annoskoko91g200kcal7g35.9g2.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna46g100kcal3.5g18g1.3g1g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.5g2.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567