Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 13g4.8kcal0.1g0.9g0g0.3g
Palsternakka 5.9g3.7kcal0g0.7g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.6g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 16g6kcal0g1.3g0g0.2g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g5.9g12kcal1.3g0g0.8g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g2g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g69kcal3.4g7g2.2g2g
Valittu annoskoko91g34kcal1.7g3.5g1.1g1g
Annoskoko puolitettuna46g17kcal0.9g1.8g0.6g0.5g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.8g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712