Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 15g12kcal0.3g2.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.1g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis12g13kcal2.5g0g0.3g0g
Emmental juustoraaste, lidl2.7g10kcal0.8g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g74kcal7.2g5.4g2.2g0.6g
Valittu annoskoko91g37kcal3.6g2.7g1.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna46g18kcal1.8g1.4g0.6g0.2g
Arvot/100g100g40kcal3.9g3g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312