Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman40g68kcal4.8g0g4g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.1g3.1kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)25g15kcal0.2g1.1g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g237kcal10.8g6.8g15.4g0.2g
Valittu annoskoko92g118kcal5.4g3.4g7.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna46g59kcal2.7g1.7g3.9g0.1g
Arvot/100g100g129kcal5.9g3.7g8.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475