Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 19g131kcal0.1g0g14.8g0g
Mustikka28g9kcal0.1g1.8g0.1g0.9g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g524kcal5.4g54.4g31.2g3g
Valittu annoskoko92g262kcal2.7g27.2g15.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna46g131kcal1.4g13.6g7.8g0.8g
Arvot/100g100g285kcal2.9g29.6g17g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796